כיום מאוד מקובל לבקש ממועמדים לעבור סימולציית מכירות במסגרת תהליך חיפוש העבודה,  הסימולציה בדרך כלל נערכת אחרי מספר ראיונות כשהמועמד מסתמן כמועמד מתאים למשרה.
ישנן סימולציות שונות, בעלות מבנה שונה ואופי שונה, הכל לפי תהליכי המכירה של הארגון המגייס.  חלקן סימולציות של תהליכים טלפוניים, חלקן סימולציות של תהליכי מכירה פרונטליים ועוד. בין אם זה כך ובין אם זה כך ישנם מספר טיפים משותפים לכל תהליכי הסימולציה שתעברו:  (והנה מקצתם !)
🏆  אתם בסימולציה ! – נהגו כך מהתחלה ועד הסוף: יש לכם שאלות ל-"לקוח" לפני, אל תהססו להרים טלפון ולשאול (כמובן הלקוח הוא איש הקשר שלכם בחברה המראיינת). אחרי הסימולציה שלחו כמו לכל לקוח סיכום הפגישה וה action items שיצאו ממנה.
🏆 אתם חייבים להבין על מה הסימולציה ומי יהיה מולכם בסימולציה – מי בעלי התפקידים שיהיו בצד השני של הקו (אם זו סימולציה טלפונית) או בפגישה, אם זו סימולציה פרונטלית.   
🏆 יש סימולציות שמבקשים ממכם למכור את המוצר של מקום העבודה הנוכחי (אחרון), מניחים שאת המוצר הזה אתם בודאי יודעים למכור ויבחנו אתכם על זה. אל תהיו רגועים בגלל שאתם מוכרים משהו מוכר !!, עברו היטב על תהליך המכירה שלכם, משהו מוכר וידוע יכול דווקא מכשלה ולא מקפצה להצליח.
אם אתם אמורים למכור את המוצר של החברה המראיינת, השקיעו זמן, הקדישו להבנת הכאבים ושאלות קווליפיקציה, וכן הכינו את המתווה למכירת המוצר, בררו אם מצפים ממכם לעשות מצגת.
🏆 אל תתחילו את הסימולציה ישר בהעלאת המצגת והצגתה !, זו הטעות הכי נפוצה. בצעו שלבים של small talk  מהיר, ועברו לקווליפיקציה ושאלות. ורק אז… תתחילו למכור.
🏆 לא לשכוח !!! לסיים את הפגישה ביצירת Action items ברורים להמשך וקידום העיסקה. זה מה שרוצים לראות שאתם יודעים… בין השאר.

על כל טיפ פה, ראיתי רבים וטובים שנפלו, אנשי מכירות מנוסים שלא מבינים את המעמד והדרך לעבור סימולציה. סימולציה היא אכן לא מעמד טבעי אך אפשר לצלוח אותה בהצלחה יתרה ! 5 הטיפים האילו הם קצה הקרחון בנושא זה ואשמח להביא עוד טיפים בהמשך.
יש לכם סימולצית מכירה, רוצים להיות ממש מוכנים ? מוזמנים להיות בקשר להכנה ממוקדת להצלחה !
פנו אלי במייל:  Tchia@connectim.co.il